Rok 2015 na letišti. Čtvrtý Gulášfest, dětský den, drakiáda i tradičně vzácný host Martin Šonka

Creation Date Úterý, 20 Říjen 2015. Posted in Fotogalerie, Články

Rok 2015 na letišti. Čtvrtý Gulášfest, dětský den, drakiáda i tradičně vzácný host Martin Šonka
Sezónu vydařených akcí na Letišti Slušovice máme za sebou. Začali jsme 20. června tradičně oblíbeným Dětským dnem na letišti. Soutěže pro děti, taneční a pěvecké vystoupení žáků ze Základní školy Slušovice, vystoupení mažoretek ze Slušovic, ukázku zásahu hasičů ze Slušovic, vystoupení leteckých modelářů - to je jen malý výtažek z bohatého programu této akce pro děti a celou rodinu.

Pár dní před prázdninami na letišti samozřejmě nemohli chybět Aleš Vajďák z AligatorAVS a jeho věrní přátelé, kteří jezdili s dětmi v travnatém terénu vedle letištního hangáru takříkajíc do úplného vyčerpání…

Vyvrcholením společensko-sportovního dění na slušovickém letišti byl náš už čtvrtý Gulášfest. Devět gulášových týmů připravilo i letos své mobilní restaurace, aby v nich nabídly návštěvníkům své voňavé a paprikou nádherně zabarvené pokrmy. Letos pod záštitou senátora Františka Čuby extra vyvedenou akci navštívil už potřetí i Martin Šonka, kterého už ani nemusíme představovat. Jeho přítomnost a vystoupení jsou vždy absolutním vrcholem. Letošní rok navíc přijel ověnčený nedávnými skvělými úspěchy v Red Bull Air Race. Perličkou celého gulášového dne vyla obhajoba gulášového triumfu z loňské sezony. Ano Josef Urban a jeho Gelur tým zvítězil na slušovickém gulášfestu už podruhé za sebou!

Děkujeme i za skvělou účast na podzimních akcích. V hojném počtu dorazili malí i velcí na říjnovou drakiádu.  Stejně obdivuhodným byl i počet motocyklů, které k nám přijely v rámci spanilé jízdy CzechBikers shutdown 2015 a na Letišti Slušovice soutěžily v dovednostních disciplínách.

Děkujeme všem spolupracujícím firmám, organizacím i spolkům za pomoc i podporu. V roce 2016 nás mimo jiné čeká malé jubileum v podobě pátého gulášfestu. Už nyní se na něj chystá i nějaké to výroční překvapení! Děkujeme všem účastníkům, návštěvníkům akcí za bohatou účast v roce 2015 a v příští rok letišti na shledanou!

Odkazy na kompletní fotoreportáže  z letošních akcí na letišti naleznete níže.